BÜYÜYEN İŞLETMELERDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİMİN GEREKLİLİĞİ VE DEĞİŞİME DİRENME SORUNU - Dr. Ahmet Diken (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
İnsanoğlu varlığını sürdürebilmek için, varoluşundan itibaren tabiatı sürekli kendi ihtiyaçlarına göre değiştirme çabası içinde olmuştur. Bir yandan sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal değişme, diğer yandan bilgi patlaması, teknolojik gelişme, haberleşme ve ulaşım araçlarındaki hızlı değişmeler değişim olgusunun hem nedeni hem de sonucu olmuştur.Bütün gelişmelerle, özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte, toplumun dinamik kurumlan olan örgütler de etkilenecektir. Rekabet şansını kaybetmemek için örgütlerde yeniden yapılanma zorunluluğu doğacaktır. Modem işletme yöneticisi, işletmesini çevrede meydana gelen teknik ve sosyal değişmelere karşı hazırlıklı hale getirerek önemli projelere imza atabilir.