Сценічне життя балету «Маруся Богуславка» в постановці Миколи Трегубова 1953 року - Тетяна Чурпіта (Вісник КНУКіМ: Серія Мистецтвознавство)
Мета статті – простежити сценічне життя балету «Маруся Богуславка» в постановці М. Трегубова 1953 р. та з’ясувати обставини зникнення цього спектаклю з репертуарної афіші Львівського театру опери та балету.