بررسی ریخت‌شناسی و ریزریخت‌شناسی فندقه در گونه‌های آلاله‌ در ایران - منیژه پاکروان; بهنام حمزه‌ای; مینو رمضانعلی (رستنی‌ها)
در این مطالعه، ریخت‌شناسی و ریزریخت‌شناسی میوه در گونه‌های آلاله، بزرگ‌ترین جنس آلاله‌ایان در ایران برای نخستین بار مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌های 58 گونه از نمونه‌های هرباریومی با استفاده از استریومیکروسکوپ مطالعه و به کمک سیستم عکس‌برداری میکروسکوپ دیجیتالی، میکروکروگراف‌هایی از سطح پریکارپ تهیه شد. صفات مورد مطالعه شامل تعداد، اندازه و شکل میوه، شکل و اندازه منقارو تزیینات سطح میوه بود. شکل‌های میوه از دایره‌ای، بیضوی، تخم‌مرغی تا مثلثی مشاهده شد. تزیینات سطح میوه از صاف و صیقلی تا کرک‌دار، زگیل‌دار و منقوط متفاوت بود. همچنین، طول منقار از صفات مهم جهت تعیین گروه‌های گونه‌ای درنظر گرفته شد. بر این اساس، گروه‌های گونه‌ای مشخص شد و کلید شناسایی نیز با کمک ویژگی‌های میوه برای گونه‌های جنس ارایه شد.  به علاوه، با استفاده از صفات تشخیصی، اختلاف و روابط گونه‌ها مورد بحث قرار گرفت.