Analiza prometnih pokazatelja na sveučilišnom Kampusu – studija slučaja na Građevinskom fakultetu u Rijeci - Ivana Pranjić; Aleksandra Deluka-Tibljaš; Ana Berljafa; Sanel Demark; Ariana Domijan; Josip Ilić; Anamarija Krajinović; Kristina Kustić; Ivan Petrašević; Toni Pogačić; Katarina Prpić; Katarina Sinković; et al. (Zbornik Radova)
Prometno-prostorno planiranje je kontinuirani postupak kojeg je potrebno neprestano unaprjeđivati na temelju analize pokazatelja funkcioniranja sustava. Prema saznanju autora, prilikom planiranja prostora Kampusa Sveučilišta u Rijeci, a ni u vremenu korištenja, nisu detaljno analizirani prometni pokazatelji u svrhu osiguranja više razine pristupačnosti prostora te većeg zadovoljstva korisnika. U radu je prikazana analiza rezultata istraživanja provedenog u ožujku 2020. godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci među studentima i zaposlenicima Fakulteta putem online ankete. Cilj istraživanja bio je utvrditi prometne navike ciljane skupine ispitanika vezanih uz njihova dnevna putovanja prema Kampusu. Uz opća obilježja ispitanika i osnovne prometne pokazatelje, kao što su stupanj motorizacije i učestalost korištenja javnog gradskog prijevoza, ispitanici su odgovarali i na specifična pitanja vezana uz korištenje prometne infrastrukture za dolazak na Kampus u prosječnom radnom danu i ocjenjivali kvalitetu postojećeg prometnog sustava s aspekta javnog gradskog prijevoza, infrastrukture za parkiranje te pješačkog i biciklističkog prometa. Na temelju prikupljenih odgovora analizirane su prometne navike studenata i zaposlenika Građevinskog fakulteta u Rijeci te su ispitane korelacije obilježja ispitanika i specifičnih prometnih pokazatelja orijentiranih na putovanja prema Kampusu, a koje mogu pomoći u definiranju budućih planova rekonstrukcije i dogradnje prometne infrastrukture.