Вплив цифровізації на розвиток електронної комерції та її правове регулювання - V. V. Homonai (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Дана наукова стаття присвячена аналізу ключових аспектів, які виникають у зв’язку з цифровізацією економіки та зростанням електронної комерції. Досліджується вплив технологій на бізнес-моделі, правове регулювання електронних транзакцій, захист прав споживачів та питання кібербезпеки. У статті підкреслюється, що цифровізація відкриває нові можливості для бізнесу, зокрема через впровадження цифрових платформ, омніканальних стратегій та автоматизацію процесів. Цифрові платформи, такі як Amazon і Alibaba, стають важливими інструментами глобалізації бізнесу, оскільки спрощують доступ до міжнародних ринків, зменшують необхідність у фізичній інфраструктурі та забезпечують інтеграцію бізнес-процесів.