ÖZELLEŞTİRME VE SOSYAL DESTEK PROJELERİNİN ÖNEMİ: BİR UYGULAMA - Orhan Küçük (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Ülkemizdeki işletmelerin neredeyse tamamını oluşturan, istihdama ve bölgesel kalkınmaya önemli katkıları olan KOBİ’lerin temel sorunlarından biri finansman sorunudur. Finansman sorununa yol açan kalemlerden biri de personel giderleridir. Dünya Bankası destekli Özelleştirme ve Sosyal Destek Projeleri, istihdam taahhütlü projeleri desteklemektedir. Bu proje kapsamında katılımcılar eğitim alarak işe yerleştirilmektedirler. Bu çalışma, bu projeler hakkında bilgi vermek ve KOBİ’ler için önemini ortaya koymayı amaçlamaktadır.