YENİ BİR FİNANSMAN VE PAZARLAMA TEKNİĞİ: BARTER (FİNANSAL TAKAS) - Abdullah Tekin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
ÖzetGeleneksel takas sisteminin güçlüklerini ortadan kaldırarak uygulanabilir bir model olarak karşımıza çıkan barter, organize piyasalarda yapılan, çok sayıda tarafın katıldığı ve paranın da kullanılabildiği modem bir takas sistemidir. Barter sistemi, üyelerin bulunduğu coğrafi alanı kapsayan bir ortak Pazar niteliğindedir. İşletmeler, pazarlama ve finansman sorunlarının çözümünde barter sisteminden yararlanabilirler.