Koncepcja zarządzania logistyczno-marketingowego: uwarunkowania i etapy opracowania - Leonid Worobjow (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W artykule przedstawiono zarys rozwoju koncepcji logistyczno-marketingowych w warunkach globalizacji rynków, terytorialnego i technologicznego rozproszenia procesów produkcji oraz wynikającej z indywidualizacji preferencji, rosnącej różnorodności asortymentu, przyczyniających się do wzrostu ilości informacji przesyłanych w kanałach dystrybucji i promocji.