شناسایی انگلهای آبشش ماهی های دریاچه پریشان - علیرضا گلچین منشادی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این مطالعه با توجه به عدم اطلاعات کافی از وضعیت فون انگلی ماهیان دریاچه پریشان، 6 گونه ماهی از دریاچه پریشان مورد بررسی انگل شناسی قرار گرفتند که شامل حمری Barbus luteus ))، شیربت (B. grypus )، کاراس Carassius carassius ) ) ، مار ماهی آب شیرین ( Mastacembelus mastacembelus) کپور معمولی و کپور آئینه ای (Cyrinus carpio) بودند. 7 گونه یا جنس انگل منوژن شامل extensus Dactylogyrus ، D. anchoratus، D. pavlowsky، D. carassobarbi ، D. barboides،.Gyrodactylus sp و Mastacembelus sp. و 3 جنس تک یاخته شامل Ichthyophthrius sp.،Trichodina sp. وMyxobolus sp. جداسازی و شناسایی گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که 7/75 درصد از 74 ماهی مورد بررسی، آلوده به انگل بودند اما در 3/24 درصد از آن ها هیچ گونه آلودگی انگلی مشاهده نگردید. بالاترین و پایین‌ترین درصد آلودگی به ترتیب مربوط به فصول تابستان (5/88 درصد) و پائیز (60 درصد) بوده است. بالاترین درصد آلودگی (25 درصد) بوسیله انگل carassobarbi D. و پایین‌ترین درصد آلودگی (31/1 درصد) مشترکاً بوسیله انگل های D. barboides ، D. pavlowsky و D.anchoratus ایجاد گردید. آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد اختلاف آماری معنی داری بین میزان آلودگی و فصل (132/0P=) و میزان آلودگی بین 6 گونه مورد بررسی مشاهده نگردید(12/0P=).