Вплив наркотичної залежності на рівні перекисного окислення ліпідів у жінок із хронічними запальними захворюваннями статевих органів, викликаними інфекціями, що передаються статевим шляхом - Vl.V. Podolskyi; V.V. Podolskyi; I.A. Shportenko; O.I. Pustovalova; S.K. Strigak (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Однією з важливих сфер впливу є оксидативний стрес, спричинений наркотичною залежністю, та його наслідки для репродуктивного здоров’я жінок, особливо в контексті хронічних запальних захворювань статевих органів (ХЗЗСО), індукованих інфекціями, які передаються статевим шляхом (ІПСШ).