Konya‘da nadir görülen zoonotik infeksiyon; babesiozis olgu sunumu - Esma Kepenek Kurt; Bahar Kandemir; Erol Handemir; Mehmet Bitirgen (Genel Tıp Dergisi)
Babesiozis, Babesia mikroorganizmasının sebep olduğu eritrosit içi kene kaynaklı zoonotik bir infeksiyondur. Ülkemizde sporadik olarak görülmekle birlikte insan babesiozisi konusunda yayınlanmış çok fazla olgu bulunmamaktadır. Bu olguda ateş, pansitopeni nedeniyle araştırılan, kene teması olmadığı halde perifer kan yaymasında eritrosit içi parazitler görülerek, Babesiozis tanısı ile kinin ve klindamisin ile tedavi edilmiş ve tedavinin ikinci gününde ateşi düşüp tam kan sayımı düzelen bir olgu sunuyoruz.