ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ЕКОНОМІКО-ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА — ВИКОНАВЦІВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ - Є.С. ГРАДОБОЄВА (Економіка та право)
Досліджено сучасний стан, узагальнено особливості та сучасні проблеми діяльності підприємств міського господарства — виконавців житлово-комунальних послуг (ЖКП), наведено їхню класифікацію. Проаналізовано чинну законодавчу та нормативно-правову базу регулювання діяльності підприємств міського господарства у частині регламентації питань забезпечення відповідності якості надання ЖКП установленим нормативам, стандартам, порядкам і правилам, умовам відповідних договорів і вимогам чинного законодавства, а також ціно-, тарифоутворення. Запропоновано шляхи удосконалення відповідного нормативно-правового забезпечення регулювання діяльності підприємств міського господарства, що надають ЖКП, із конкретизацією пропозицій щодо внесення змін і доповнень у чинне законодавство та характеристикою очікуваних результатів.