Оцінювання стану глутатіонової антипероксидантної системи ротової рідини в дівчат юнацького віку, що палять - I.S. Lisetska; V.A. Solohub (Український журнал Здоров'я жінки)
Провідне місце в забезпеченні антиоксидантного захисту організму людини посідає потужна глутатіонова антипероксидантна система, що бере участь у трьох лініях захисту з чотирьох. Вона представлена відновленим глутатіоном і ферментами його метаболізму: глутатіонпероксидазою, глутатіонтрансферазою і глутатіонредуктазою.