Особливості процедури попереднього розслідування справи у міжнародних кримінальних судах - V. I. Osipov (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджено процедуру попереднього розслідування у міжнародних кримінальних судах, що має надзвичайно важливе значення для належного функціонування міжнародного кримінального правосуддя. Вона є першим етапом у розслідуванні та притягненні до відповідальності осіб, які скоїли найтяжчі злочини, що мають міжнародне значення, зокрема геноцид, воєнні злочини та злочини проти людяності. Процедура попереднього розслідування здійснюється перед тим, як справа буде передана до основного судового провадження, і є критично важливою для забезпечення правосуддя, а також для захисту прав підозрюваних і жертв цих злочинів.