ВИЗНАЧЕННЯ РОЗМІРУ ПРЕЗЮМОВАНОЇ МОРАЛЬНОЇ ШКОДИ У СВІТЛІ АДАПТАЦІЇ МЕТОДИКИ О. М. ЕРДЕЛЕВСЬКОГО ДО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ - YA. M. Karachevtsev (Law and Safety)
На підставі узагальнення практики Європейського суду з прав людини в частині призначення справедливої сатисфакції моральної шкоди, яка, згідно з чинним законодавством, має враховуватись у судовій практиці України, та шляхом зіставлення рівнів стресу за основними стресогенними факторами, які були виявлені американськими вченими Томасом Холмсом і Річардом Рейхе, презюмованої моральної шкоди за методикою О. М. Ерделевського з чинним законодавством України зроблено висновки щодо вдосконалення обрахування розміру презюмованої моральної шкоди потерпілим від юридичних правопорушень.