بررسی طرح‌های احراز هویت در سامانه‌های اطلاعات پزشکی مراقبت از راه دور - سید محمد دخیل علیان; معصومه صفخانی; فاطمه پیرمرادیان; بهزاد نظری (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله مروریمقدمه: پیشرفت‌های فناوری مبتنی بر اینترنت اشیاء، زندگی انسان‌ها را متحول کرده است و نظارت از راه دور بر سلامت بیماران نیز از این امر مستثنی نیست. توسعه‌ی شبکه‌ی بی‌سیم بدن، نقش کلیدی در پایش سلامت ایفا ‌‌می‌کنند. شبکه‌ی بی‌سیم بدن شامل حسگرهای پزشکی است که قابلیت تعبیه بر روی بدن بیمار را دارند و علائم حیاتی بیماران را اندازه‌گیری نموده و آن‌ها را از طریق کانال بی‌سیم به سرورهای پزشکی ارسال می‌کنند. بنابراین، اطلاعات حساس ارسالی بیماران که بر روی کانال ارسال شده ‌است، می‌تواند در برابر حملات مختلف آسیب‌پذیر باشد. بنابراین امنیت در پزشکی از راه دور همواره یک چالش بوده است. از این‌رو، طراحی پروتکل‌های امنیتی احراز هویت سبک‌وزن با کمترین هزینه‌ به یک چالش تبدیل شده است.نتیجه‌گیری: در این مقاله، به معرفی سامانه‌های اطلاعات پزشکی مراقبت از راه دور، شبکه‌ی بی‌سیم بدن، پروتکل‌های احراز هویت، معیارهای عملکرد و خصوصیات امنیتی این طرح‌ها پرداخته شده‌است. همچنین، طرح‌های احراز هویتی که اخیراً ارائه ‌شده، معرفی‌ گردیده است.مشاهده ‌شده است که میزان عملکرد هر یک از طرح‌های احراز هویت وابسته به مقاومت هر طرح در برابر حملات موجود، ویژگی‌های امنیتی، هزینه‌های محاسباتی و غیره است. در این مقاله به معرفی حملات مطرح در سامانه‌های اطلاعات پزشکی مراقبت از راه دور و خصوصیات امنیتی طرح‌های احراز هویت پرداخته ‌شده است. یکی از موضوعات مهم دیگر که مورد مطالعه و تمرکز پژوهشگران در حوزه امنیت بوده است، کاهش سربار محاسباتی با استفاده از سامانه‌های رمزنگاری سبک‌وزن است که این کاهش سربار محاسباتی منجر به کاهش امنیت در پروتکل‌های حاضر نشود.