Koncepcja wielofunkcyjności jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich - Mieczysław Adamowicz; Magdalena Zwolińska-Ligaj (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
Opracowanie koncentruje się na prezentacji najważniejszych kwestii i kluczowych informacji dotyczących koncepcji wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich. Przedstawiono teoretyczne i praktyczne uwarunkowania, sposoby i efekty wdrażania koncepcji. Autorzy omówili także wybrane powiązania występujące pomiędzy modelem wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich oraz koncepcję zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich