Біографічний простір Т. Г. Шевченка на сторінках часопису «Київська старовина» (огляд публікацій членів Київської Громади) - Катерина Нагайко (Простір в історичних дослідженнях)
У статті проаналізовано розвідки та матеріали членів Київської Громади, опубліковані в часописі «Київська Старовина», що стосуються біографії Т. Г. Шевченка. Це праці громадівців В. М. Доманицького, О. Ф. Лазаревського, О. І. Лашкевича, Ф. Г. Лебединцева, О. І. Левицького, М. В. Стороженка, а також українофілів, які формували близьке коло вищевказаного товариства: Л. М. Мацієвича та Н. В. Молчановського. Біографічний простір Т. Г. Шевченка окреслюється публікаціями про окремі періоди його життя та творчості: дитинство, навчання в Петербурзькій академії мистецтв, участь в Археологічній експедиції 1843–1845 рр., заслання 1847–1857 рр., перебування в Україні в 1859 р.