LIBERALIOSIOS TEISINGUMO TEORIJOS KRITIKA E. FRAZER IR N. LACEY POLITINĖJE FILOSOFIJOJE - Patricija Droblytė (Problemos)
Straipsnyje nagrinėjamas E. Frazer ir N. Lacey „moterims palankios“ teisingumo teorijos projektas. Šis projektas yra plėtojamas per formalistinės metodologijos, būdingos kantiškojo liberalizmo teorijoms, kritiką, o jo pagrindą sudaro socialinės ir politinės teorijos metodologijų sintezės idėja. Pagrindinis autorių priekaištas kantiškosioms teisingumo teorijoms tas, kad jos esą negali endogenizuoti visuomenėje veikiančių socialinės atskirties bei dominavimo mechanizmų, kurie neleidžia paskirstyti teisingumo taip, kad šis tarnautų kiekvieno individualaus asmens gerovei. Socialinės ir politinės teorijos metodologijų sintezės galimybę jos atskleidžia derindamos interpretyvizmo ir ontologinio realizmo požiūrius. Prasminiai žodžiai: feminizmas, liberalizmas, socialinė struktūra, realizmas, interpretyvizmas.