Halkla İlişkileri Sorgulamak - Aylin Pira; Fusun Koçabaş (Selçuk İletişim)
Halkla ilişkiler mesleği ile ilgili etik temeller, kurumsal sosyal sorumluluk, kamu yararı, halkla ilişkiler  örgütlenmeleri,  etik kodlar v.b. üzerine oturtulmaya çalışılırken etik kavramının mesleğe nasıl uygulanacağı ve toplumdaki rolleri ile ilgili bazı tartışmalar söz konusudur.  Mesleğin ortaya çıkışını neyin sağladığı hakkındaki düşünceler genelde pragmatist görüşler ile bağdaştırılmaktadır. Kurumsal iletişimi sağlamak ve gruplar arasındaki ilişkiyi geliştirmek temel amacını taşıyan halkla ilişkilerin simetrik uygulamalarındaki diyalog, uzlaştırma ve kamu çıkarı argümanları, halkla ilişkilerin üzerindeki gölgeyi hafifletmek ile birlikte halkla ilişkiler hizmetlerinin sadece belli gruplarca kullanılabilmesi, egemen durumdakilerin önemli kaynaklara sahip olması, kamusal alanda pazar güçleri lehine daralmalar, üst üste yığılan iletişim kanalları ve kitle iletişimindeki etik sorunu gibi alanlar konunun tarafları  olarak tartışılmaktadır. Ancak halkla ilişkilere yönelik en köklü eleştiri, belirtilen ile gerçek arasındaki tutarsızlık ve kamu üzerindeki etkileridir.Çalışma yukarıda kısaca söz edilen alanları tartışmaya açarken halkla ilişkiler mesleğinin gelişmesi için önerileri de beraberinde getirecektir.