Omówienie książki: Alicja Rafalska-Łasocha Maria Skłodowska-Curie i jej kontakty ze środowiskiem krakowskim KRAKÓW: POLSKA AKADEMIA UMIEJĘTNOŚCI, 2015, ISBN 978-83-7676-221-0, ss. 214 - Michał Kokowski (Studia Historiae Scientiarum)
Artykuł przedstawia omówienie monografii Alicji Rafalskiej--Łasochy poświęconej kontaktom Marii Skłodowskiej-Curie ze środowiskiem krakowskim (głównie naukowym).