TÜRKİYE’DE FARKLILIKLARIN YÖNETİMİ: TÜRK VE YABANCI ORTAKLI ŞİRKET ÖRNEKLERİ - Meltem Onay Özkaya; Mustafa Özbilgin; Canan Muter Şengül (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Örgüt içindeki bireysel farklılıklarıişletme için rekabet avantajıyaratmak amacıyla yönetmeyi öngören “farklılıkların yönetimi” yaklaşımı, gün geçtikçe günümüz işletmeleri için önemi artan bir stratejiye dönüşmektedir. Bu düşüncelerle yapılan araştırmanın temel amacı; yazında belirtilen modellerden “Tam Bütünleşme Teorisi” dikkate alınarak ele alınan altıişletmede 3’ü Türk, 3’ü YabancıOrtaklı farklılıkların yönetime ilişkin oluşturulan üç sürecin ne ölçüde gerçekleşmişolduğunu ve işletmeler arasında bir farklılığın bulunma durumunu tespit etmektir.