Використання сучасних концепцій логістики під час планування логістичного забезпечення застосування угрупувань Повітряних Сил Збройних Сил України - О.М. Гурін; Н.Є. Сальна; В.В. Старцев; І.О. Гурін (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статі висвітлено поняття логістики, яка стає невід’ємною частиною операцій. Підкреслено, що управління запасами є однією з основних складових логістичного забезпечення та пов’язано зі значною обчислювальною складністю задач, при вирішенні яких необхідно застосування сучасних інформаційних технологій, розробки моделей та методів автоматизованого управління процесами логістичного забезпечення з урахуванням специфічних завдань та особливостей ведення операцій. Проведено порівнювальний аналіз логістичних концепцій, які дозволяють на єдиній методологічній основі визначити властивості і характеристики логістичних процесів та закономірності формування і розвитку товарних відносин. Розглянуто досвід ЗС США та провідних країн-членів НАТО, де було впроваджено і застосовано підходи до планування та управління оборонними ресурсами, які реалізовані у багатофункціональних системах класу ERP, з доопрацюванням постачальниками індустріальних програмних платформ до рівня галузевих рішень. Показана низка проблем діяльності ПС ЗС України в частині логістичного забезпечення під час управління запасами у багатоешелонованих системах. Проведено аналіз можливостей трансформації існуючих логістичних концепцій для потреб ПС ЗС України та обґрунтовано важливість їх застосування. Розглянуто види складських систем та систем управління запасами, з визначенням можливих стратегій управління, що можуть бути застосовані в перспективній автоматизовані системі управління логістичним забезпеченням ПС ЗС України, з метою підвищення ефективності планування логістичного забезпечення.