INFLUENȚA LECȚIEI DE EDUCAȚIE FIZICĂ CU CONȚINUT DIN RUGBY ASUPRA MOTIVĂRII ELEVILOR DIN LICEU PENTRU PRACTICAREA ACTIVITĂȚILOR MOTRICE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Acest articol reprezintă, în general, finalitatea cercetării noastre care a urmărit influența lecției de educație fizică cu conținut din rugby asupra motivării practicării activităților motrice curriculare și extracurriculare de elevii din liceu. Din analiza documentelor de monitorizare (registrul de evidență și caietul profesorului de educație fizică) a rezultat că elevii din grupa experimentală, prin includerea mijloacelor specifice rugby-ului în lecțiile de educație fizică, și-au crescut gradul de participare la ore. Acest fapt este confirmat de reducerea numărului de absențe înregistrate de clasă la lecțiile de educație fizică pe parcursul anului școlar, comparativ atât cu anul precedent de studii, cât și cu elevii din grupa de control. De asemenea, reducerea numărului de absențe la orele de educație fizică evidențiază o creștere semnificativă a interesului elevilor din grupa experimentală pentru practicarea unor sporturi, fie individual, fie în cadrul colectivelor sportive din afara școlii, comparativ cu elevii din grupa de control. Cuvinte-cheie: educație fizică, mijloace din rugby, motivație, activități extracurriculare, elevi de liceu.