استفاده از مدل یک‌مرحله‌ای و دومرحله‌ای تحلیل پوششی داده‌ها برای رتبه‌بندی نمایندگی‌های بیمه با درنظر گرفتن بخش‌های مختلف زنجیره تامین - طیبه صادقیان; حسن خادمی زارع; اسماء حمزه (مدیریت زنجیره تأمین)
ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی واحدها یکی از مهم‌ترین اقدامات هر سازمان جهت عارضه‌یابی و اتخاذ سیاست‌های مناسب به منظور رشد و بقای خود است. بسیاری از سازمان‌ها در ارزیابی عملکرد تنها به واحد مورد ارزیابی توجه نموده و شاخص‌های ارزیابی را تنها با توجه به همان واحد تعیین می‌کنند و به اعضای دیگر زنجیره تامین توجهی ندارند. درحالی‌که توجه صرف به واحد مورد ارزیابی ممکن است منجر به خطا در ارزیابی و بهینه‌سازی محلی شود. در این پژوهش با بررسی زنجیره تامین خدمات بیمه،  شاخص‌های مناسبی جهت ارزیابی نمایندگی‌های شرکت بیمه منتخب انتخاب شد. سپس با استفاده از مدل یک‌مرحله‌ای و دومرحله‌ای تحلیل پوششی داده‌ها 36 نمایندگی شرکت بیمه منتخب مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که مدل دومرحله‌ای تحلیل پوششی داده‌ها به‌دلیل رتبه‌بندی کامل‌تر واحدها و همچنین نشان‌دادن نقاط قوت و ضعف هر نمایندگی بیمه، نسبت به مدل یک‌مرحله‌ای تحلیل پوششی داده‌ها عملکرد بهتری دارد و نتایج رتبه‌بندی با درنظرگرفتن زنجیره تامین و بدون درنظرگرفتن آن، تفاوت قابل‌توجهی با یکدیگر دارد.