Diş hekimliği Öğrencilerinin Pandemi Sonrası Yüzyüze Eğitime Geçişte Sınav Dönemi Yaşadıkları Stres Düzeyinin TMED ile İlişkisinin incelenmesi - Semanur Özüdoğru (Selcuk Dental Journal)
Amaç: Bu çalışmada amaç pandemi sonrası uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime dönüş konusunda diş hekimliği öğrencilerinin stres algılarını belirlemek ve Temporomandibular Eklem Disfonksiyonu (TMED) ile ilişkisini araştırmaktır. Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmanın örneklemi Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim görmekte olan 148 gönüllü preklinik dönemi öğrencilerinden oluşmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Algılanan Stres Düzeyi Ölçeği ve Fonseca Anamnestik İndeks kullanıldı. Veriler, Google Formlar'da oluşturulan anketler kullanılarak toplandı. Verilerin analizinde ANOVA testi (p