Ya Bilgi Üzerine İktisadileş ya da Entelektüalite Üzerine Sermayeleş: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ekonomik Büyüme için Eğitime Yönelik Bir Araştırma - Behiye Çavuşoğlu; Mustafa Sağsan (Türk Kütüphaneciliği)
Entelektüel sermaye, bilgi ekonomisinin en önemli unsurlarından birisidir. Bilgi yönetimi literatüründe entelektüel sermaye ekonomik ve kültürel kalkınma açısından önemli faktörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, entelektüel sermaye birikimini oluşturan eğitim, ekonomik büyümenin vazgeçilmez bir değişkenidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde eğitim, adada on üç üniversite olması sebebi ile ekonomik büyüme için önem teşkil etmekte, hükümetler tarafından öncü sektör olarak adlandırılmaktadır.