Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin 2007-2022 Yılları Arası SCI-Ex, ESCI ve SSCI Alan İndexlerinde Yayınlarının Bibliyometrik Analizi - Muhammet Paylı; Murat Bay (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışmada, 2007-2022 yılları arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin bibliyometrik analizi yapılmıştır. Web Of Science-WoSveri tabanından elde edilen veri dosyası 429 makalenin bibliyometrik analizleri gerçekleştirilmiştir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kapsamında yayınlanan makale çalışmaları yazar, ülke ve üniversiteler arasındaki ilişki bağı analizleri yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde; KMÜ’de yapılan çalışmaların birçok üniversite, yazar ve ülkeler ile ilişki bağı açısından farklılıkların olduğu tespit edilmiştir. 280 yazar yapmış oldukları çalışmalar ile KMÜ’ye destek vermiştir. Yapılan araştırma çalışmasında, dünyadaki üniversiteler arasında 106 üniversitenin ve dünya ülkeleri arasında ise 36 ülkenin ön plana çıktığı tespit edilmiştir. KMÜ kapsamında yapılan araştırmada; yazarlar açısından en fazla makale, yazarlar arası bağ (ilişki) sayısına ve bu unsurlara bağlı en yüksek bağlantı gücüne sahip olan yazarın Elhatisari, Serdar’ın olduğu tespit edilmiştir. Ülkeler açısından en fazla makale, ülkeler arası bağ (ilişki) sayısına ve bu unsurlara bağlı en yüksek bağlantı gücüne sahip olan ülkenin Türkiye olduğu tespit edilmiştir. KMÜ kapsamında yapılan çalışmada; Web Of Science-WoS veri tabanına ait yayınlanan en fazla makalenin 344 ile fizik (Physics) alanında olduğu, yıl olarak ise en fazla yayınlanan 116 makale çalışmasının 2019 yılında yapılmış olduğu tespit edilmiştir. Alan indeksi açısından ise, en fazla yayınlanan 420 makale çalışmasının Science Citation Index Expanded (SCI-EX) alan indeksinde yapıldığı tespit edilmiştir.