مروری بر سلول‌های خورشیدی دوپشته حساس‌شده به مواد رنگزا - م‍ژگان حسین نژاد; سیامک مرادیان; کمال الدین قرنجیگ (مطالعات در دنیای رنگ)
سلول‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا به دلیل قیمت پایین و سهولت تولید مورد توجه می‌‌‌‌‌باشند. رویکرد جدید در این فناوری استفاده هم‌زمان از دو یا چند ماده رنگزا در یک سلول خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا تحت عنوان سلول خورشیدی دوپشته است. یک سلول خورشیدی دوپشته متشکل از حداقل دو زیر سلول بوده که هم‌زمان نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌‌‌‌‌کند، در نتیجه سلول خورشیدی دوپشته دارای بازده بالاتری نسبت به سلول‌‌های خورشیدی یکتا هستند. هدف از این مقاله ارائه آخرین دستاوردها در فناوری تولید سلول‌‌های خورشیدی دو پشته شامل مواد، اجزاء واتصال آن‌ها است. درنهایت مختصری درباره چشم‌اندازها و عملکرد سلول‌های دوپشته بحث می‌‌‌شود.