بررسی و مرور نوع رنگ‌های به‌کاررفته در تزئینات نقوش سفالینه‌های به‌دست آمده از محوطه‌های عصر مفرغی سیستان ‌و بلوچستان - یاسین صدقی; مهدی رازانی; زهره قاینی; فرح‌انگیز صبوحی‌ثانی (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگ در دنیای باستان یکی از نمودهای بسیار حائز اهمیت تاریخ بشر است زیرا که با خلق آثار مهمی در تاریخ همراه بوده است. یکی از جنبه‌‌های مهم استفاده از رنگ در دوران پیش‌ از تاریخ، تزئین انواع آثار سفالین بوده است که منجر به خلق مهم‌‌ترین و زیباترین آثار شده است. شناسایی نوع رنگ‌‌های به‌کاررفته توسط هنرمندان پیش ‌از تاریخ، می‌‌تواند یکی از برجسته‌‌ترین پرسش‌های باستان‌‌شناسی این دوره باشد. درهمین‌راستا سعی شده است تا در این پژوهش نوع رنگ‌‌های موجود بر روی سفال‌‌های محوطه‌های عصر مفرغ سیستان و بلوچستان شناسایی و به بحث درباره‌‌ انواع آنها پرداخته شوند. نتایج بررسی‌‌ها و مطالعات در این پژوهش، استفاده از رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای-قرمز در سفال‌های محوطه‌‌های جنوب‌شرق را نشان می‌‌دهد که منبع آن‌ها اکسید آهن و اکسید منگنز شناسایی شده‌‌اند. رنگ‌‌های سیاه و تیره از اکسید منگنز و نیز ترکیب دو اکسید آهن-منگنز و رنگ‌‌های قهوه‌‌ای-قرمز از اکسید آهن تشکیل‌ شده‌اند.