Prispevek k poznavanju flore Ribniške doline (Dolenjska, Slovenija) - Tinka Bačič (Natura Sloveniae)
V prispevku so predstavljeni rezultati dela botanične skupine na mladinskem raziskovalnem taboru Dolenja vas '98, ki je potekal v času od 3. do 10. julija 1998 v Dolenji vasi pri Ribnici na Dolenjskem. Skupina je po metodi srednjeevropskega kartiranja flore popisovala višje rastline v dveh kvadrantih: 0254/4 in 0254/3. Obravnavane so naslednje zanimivejše vrste: Leonurus cardiaca, Dactylorhiza maculata ssp. transsilvanica, Vulpia ciliata, Senecio paludosus, Senecio aquaticus, Sisyrinchium bermudiana in Tanacetum parthenium.