YAŞLILARIN GÜNDELİK YAŞAM PRATİKLERİ VE SOSYAL ALGILAR: MENEMEN ÖRNEĞİ - EVERYDAY LIFE PRACTICES AND SOCIAL PERCEPTIONS OF THE ELDERLY: EXAMPLE OF MENEMEN - Diren Akyıldız; Ayşe Dericioğulları Ergun (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Tüminsanlık tarihi boyunca toplumların önemli bir parçası olan yaşlılar, yakındönemde sosyal açıdan bir problem ve dezavantajlı grup olarak ele alınmayabaşlamıştır. Bu duruma temel neden olarak ise aile yapısında yaşanan değişimebağlı olarak geniş ailenin yerini çekirdek ailenin alması, yaşlı nüfusununhızla artıyor oluşu ve yaşlıların fiziksel/sosyal çevrelerinin değişmesigösterilmektedir. Bu çalışmada öncelikle yaşlılık olgusu ele alınacaktır.Ardından 2016 yılında İzmir ili Menemen ilçesinde 30 yaşlı bireylederinlemesine görüşme tekniğiyle gerçekleştirilen alan araştırmasındanhareketle yaşlıların yaşam süreçlerine ilişkin bir değerlendirme yapılacaktır.