Projekt wózka inwalidzkiego sterowanego za pomocą smartfona - Jarosław PANASIUK; Piotr KALISIEWICZ (Problemy Mechatroniki)
Artykuł przedstawia prototyp wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym, w którym użytkownik ma możliwość kontroli prędkości jak i kierunku jazdy przy pomocy aplikacji, wirtualnego manipulatora, opartej o system operacyjny Android.