Взаємодія поліції і населення (на прикладі Великої Британії) - L. M. Nikolenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджено особливості взаємодії поліції і населення (на прикладі Великої Британії). Визначено, що децентралізована політика будування системи правоохоронних органів у порівнянні з централізованою може мати ряд переваг, в тому числі стосовно врахування національних, культурних, релігійних та інших особливостей окремих регіонів країни, що дозволяє застосовувати найбільш ефективні механізми публічної безпеки.