EĞİTİMİMİZİN YENİDEN İNŞASINDA ÖZGÜN BİR PROJE:NECMETTİN TOZLU'NUN KAMİL İNSAN YETİŞTİRME FELSEFESİ ÜZERİNE BİR İNCELEME - Mikail Söylemez (Felsefe Dünyası)
Takriben iki yüz elli yıldır eğitimimiz Batı Düşüncesine ayarlı olarakıslah edilmekte, devrimlere tâbi tutulmaktadır. Gelinen noktada henüzoptimal bir sistem kurulmuş değildir. Mesele, yapılanmanın ve çözümündışarda aranmasında düğümlenir. Hâlbuki ıslah ve çözüm, kendi dünyamıza,değerlerimize bakan tekliflere, özgün projelere dayanmaktadır. Buaçıdan ele alındığında Necmettin Tozlu’nun “Kâmil İnsan Yetiştirme Felsefesi”özgün bir projedir. Bu incelemede söz konusu teklif etraflıca elealınıp, yeniden gündeme getirilmektedir. Umarım ilgililerin dikkatini çekerve onları, Batı’ya-dışa baktıkları kadar biraz da içe-kendilerine bakmayayöneltir.