İşletmelerde Yeniliklerin Kaynağı Olarak Paydaş Diyalogları: Seyahat Acentaları Üzerine Nitel Bir Araştırma - Dilek Dönmez; İlknur Çevik (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, günümüzde oldukça önemli olan paydaşdiyaloglarıve yenilik kavramlarınıbir araya getirerek işletmelerin paydaşlarıile kurduklarıdiyalogların yenilik sürecine ne kadar adapte edildiği ile ilgili daha fazla bilgi edinilmesidir. Böylece paydaşdiyaloglarının yenilik sürecinde işletme ve sürdürülebilir yenilik için sağladığıyararlar belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla çalışmanın teorik kısmında öncelikle paydaşdiyaloglarıve yenilik kavramlarıüzerinde durularak bu iki kavram arasındaki ilişki ve yapılan çeşitli araştırmaların bulgularına değinilmiştir. Araştırmanın uygulama kısmında ise turizm sektörünün önemli paydaşlarından birisi olan seyahat acentalarının paydaşlarıile diyaloglarının örgütsel yenilik sürecine olan katkısınıortaya koymak için İstanbul’da faaliyet gösteren 15 seyahat acentasıile nitel bir araştırma yürütülmüştür. Araştırmadan elde edilen bulgular bir yandan seyahat acentalarının paydaşlarıile diyaloglarının yapısınıortaya koyarken bir yandan da paydaşdiyaloglarının seyahat acentalarıiçin yeni fikir ve uygulamaların kaynağıolduğunu ortaya koymuştur.