Uwarunkowania środowiskowe procesów budowy i eksploatacji elektrowni wiatrowych „Podborze” w okolicach Ostrowi Mazowieckiej - Milena Brzózka (Studia Ecologiae et Bioethicae)
W artykule przedstawione zostaną wybrane zagadnienia związane z budową i eksploatacją elektrowni wiatrowych. Punktem odniesienia będzie planowana elektrownia „Podborze” w okolicach Ostrowi Mazowieckiej. Wskazane zostaną potencjalne zasięgi i skutki oddziaływania planowanej inwestycji. Ostatnim elementem będzie wskazanie sposobów na działania profilaktyczne i przeciwdziałanie negatywnym skutkom.