Siyasal Hesap verebilirlik, İletişim ve Demokrasi: Medyalaştırılmış bir Kurgu mu? - Ekmel Geçer (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışma siyasal iletişimde hesap verebilirliği tanımını vermeyi, nasıl işlediğini anlatmayı ve siyasal kampanyaların muhatabı olan seçmenlerin siyasilerin sorumluluğundan ne anladığını ve onu politikacıları kontrol için nasıl kullanmaları gerektiğini anlatmaya çalışmaktadır. Bunu yaparken, hesap verebilirliğin demokratik toplumsal katılımı ve kontrolü inşa edip edemeyeceğini de analiz edecektir. Teorik tartışmalardan da faydalanarak, (a) siyasilerin seçmenle iletişim kurma yolları hakkında ipuçları, (b) izlenebilirliği ne denli dikkate aldıkları, (c) propaganda yöntemleri ve (d) kişisel imajlarını nasıl oluşturdukları incelenmiştir. Literatürse analizlerin verdiği sonuçlar; özellikle Türkiye kontekstinde, liderin karizmasını devam ettirmek için kurgusal (doğal olmayan) iletişim yöntemlerine ve mübalağaya başvurdukları, medyadan sansasyonel bir anlatımı istedikleri ve destek artacaksa hesap verebilirliğin ve demokratik perspektifin görmezden gelinebilir olduğunu düşündüklerini göstermiştir.