İşçi Eylemine İlişkin Haberlerin Geleneksel ve Alternatif Medyada Sunumu - Tuba Livberber (Selçuk İletişim)
Bu çalışmada, İstanbul’un yeni havalimanı yapımı inşaatında çalışan işçilerin olumsuz çalışma koşullarından dolayı yaptıkları eylemlerin dijital medyada nasıl sunulduğuna odaklanmaktadır. Bu bağlamda, geleneksel bir haber sitesi özelliğine sahip Sabah gazetesi ile alternatif bir haber sitesi özelliğine sahip T24 gazetesinde söz konusu olayla ilgili yer alan haberler van Dijk’ın söylem çözümlemesi yöntemiyle incelenmiştir. Çalışmanın sonucu, diğer çalışmaları destekler nitelikte olup haberin ideoloji doğrultusunda yapılanmış bir söylem olduğuna işaret etmektedir. Dijital medyada sunulan haberler hem geleneksel hem de alternatif medyada belirli yapılar çerçevesinde şekillenmekte, ideolojiler doğrultusunda sunulmakta ve farklı bağlamlarla temsil edilmektedir.