Zayıfların Silahları Ve Ötesi: Kayıt Dışı Ekonomide Örgütlenen Kadınlar - Sedef Odabaş (Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Dergisi)
Editörlüğünü Naıla Kabeer, Ratna Sudarshan ve Kırsty Mılward’ın yaptığı derleme niteliğinde olan bu kitap 2013 yılında yayımlanmış ve kitabın Türkçe baskısı 2017 yılında Kor Kitap tarafından yapılmıştır. Kitabın çevireni ise Fulya Alikoçtur. Naila Kabeer, Kalkınma Çalışmaları bölümü profesörüdür. Toplumsal cinsiyet, yoksulluk, emek piyasaları, geçim kaynakları gibi konular üzerine araştırmalar yapmakta, dersler vermekte ve danışmanlık yapmaktadır. Ratna Sudarshan, Yeni Delhi’de Toplumsal Araştırmalar Enstitüsü’nde araştırma ve proje danışmanlığı yapmaktadır. Ev eksenli çalışma, sosyal koruma, toplumsal cinsiyet ve eğitim gibi konulara yoğunlaşmıştır. Kırsty Milward ise Hindistan’da sosyal eşitlik ve toplum cinsiyet eşitliği üzerine eğitim veren bir örgütün kurucusudur, aynı zamanda yazarlık ve editörlük de yapmaktadır. Bu kitap; Sunuş, Editörler Hakkında, Teşekkürler, Ön söz, Giriş, kadınların örgütlenme hikayelerini içeren 10 farklı bölüm başlığı, Yazarlar Hakkında ve Dizin bölümlerini içermektedir. Kitapta Hindistan, Güney Afrika, Tayland ve Brezilya gibi farklı bölge ve ülkelerdeki kadınların örgütlenme deneyimlerinin anlatıldığı bölümlerin, birçoğunun doğrudan örgütlenme çalışmasına dahil olmuş kişilerce yazılıp birinci ağızdan anlatıldığı belirtilmiştir. Örgütlenme deneyimlerinin birinci ağızdan anlatılması, yazarların kendi oynadıkları rollerden ve mücadelelerinden bahsedilmesi kitap okunurken bu deneyimlerin anlaşılıp içselleştirilmesinde çokça katkı sağlamaktadır. Her bölümün yazarı kitabın sonunda ‘Yazarlar Hakkında’ bölümünde tanıtılmıştır.