ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ - Çağrı Bulut; Gonca Aslan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Girişimcilik eğitimi hem akademik hem de iş çevrelerinde eğitimlerin içeriği ve yöntemi üzerinde tartışılmaktadır. İş dünyası ağırlıklı olarak çalışanlarda inovasyon kültürü ve iç girişimciliğin nasıl geliştirilebileceğine yönelik eğitimleri tartışırken, akademik çevrenin ise üniversitelerde öğrenciler için tasarlanan girişimcilik eğitimlerinin etkinliğine yönelik yoğun bir araştırma ve tartışma içinde oldukları bilinmektedir. Bu çalışma, üniversite bünyesinde tasarlanan girişimcilik eğitimlerinin yalnızca işletme bölümlerinde verilen rutin bir ders dizisi olmaktan öteye geçmesi gerekliliği tezinin üzerine kurulmaktadır.Bu nedenlebu çalışma ilgili yazının incelenmesinin ardından,girişimcilik eğitiminin hem içerik hem de bağlam bakımından detaylı tartışılmakta ve üniversitelerde lisans, lisansüstü ve hayat boyu öğrenmebaşlıklar altında girişimcilik eğitimlerinin hedef ve içeriklerine yönelik öneriler sunmaktadır.