Аналіз умов створення сучасного виробництва - Валерій Яковенко; Сергій Орищенко; Віктор Орищенко (Гірничі, будівельні, дорожні та меліоративні машини)
Розвиток ринкових відносин встановлює погляд на підприємство як інструмент підприємництва. Законодавство визначає підприємство як самостійний господарюючий статутний суб'єкт, що має права юридичної особи і здійснює виробничу, науково-дослідну і комерційну діяльність з метою одержання прибутку. Закон про підприємництво визначає, що підприємництво - це систематична діяльність з виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг та заняття торгівлею з метою одержання прибутку, що передбачає самостійну ініціативу та значний ступінь власного ризику. В умовах конкуренції така ціль потребує постійного пошуку або створення нових ринкових можливостей для виготовлення продукції або надання послуг. Підприємство як організація має складну структуру: значну кількість працівників, та систему відношень. Тоді з'являється потреба у спеціалістах з особливою кваліфікацією, що здатні цілеспрямовано впливати на працівників, здійснювати управління, координацію, мотивацію і контроль для досягнення цілей підприємства. Підприємець - це особа, яка свідомо йде на ризик при створенні нової організації, або впровадженні нової ідеї або послуги. У даній статті наведено як самостійно знаходити нові ринкові можливості для підприємства, обґрунтовувати заходи модифікації діяльності підприємств в умовах конкуренції, створювати сучасний стиль керівництва у поєднанні ресурсів, повноважень, психології відношень, динамізму зовнішнього середовища,  використовувати інноваційні можливості, оперативне приймання рішення,  прогнозувати розвиток організацій, орієнтуватися у спеціальній літературі з питань підприємства, маркетингу, менеджменту, застосовувати сучасні комп'ютерні технології управління. На сьогоднішній день для створення підприємницької діяльності існують багато аспектів. Створення фізичної особи підприємниць (ФОП), створення бізнес стратегії підприємства, залучення рекламних агентів для успішних продажів виготовленої продукції, облаштування приміщення для виготовлення і зберігання продукції.