بررسی ابعادی، خواص مکانیکی و ریزساختار دیواره تولید شده از جنس فولاد ساده کربنی به روش جوشکاری میگ/مگ به‌عنوان فرآیند ساخت افزایشی مبتنی بر قوس و سیم - سید محمد‌علی طباطبایی‌مجد; جواد راستی; حمیدرضا قزوین‌لو (Journal of Advanced Materials in Engineering)
هدف این مقاله، ساخت یک دیواره فولادی به کمک روش جوشکاری قوس و سیم مصرفی و بررسی ابعادی، خواص مکانیکی و ریزساختاری آن است. متغیرهای انتخابی در این تحقیق، زمان توقف بین پاسی، سرعت جوشکاری و سرعت تغذیه سیم جوش می‌باشند. طبق نتایج حاصل، ارتفاع و ضخامت میانگین دیواره با افزایش سرعت جوشکاری، به دلیل رسوب کمتر جوش در لایه، کاهش می‌یابند و در ادامه، یک رابطه میان ضخامت و ارتفاع دیواره بر حسب سرعت جوشکاری و نرخ تغذیه سیم جوش ارائه گردید. زمان توقف بین پاسی بالاتر منجر به افزایش ارتفاع دیواره گردید و درصد مساحت مؤثر نیز با افزایش سرعت جوشکاری، افزایش یافت. همچنین، استحکام کششی و درصد ازدیاد طول بر حسب وجود (یا عدم وجود) حفره و نوع ریزساختار بررسی شدند. در سرعت جوشکاری بالا و زمان توقف بین پاسی زیاد، ساختار از نوع دانه‌های ستونی به همراه فریت ویدمنشتاتن ریز و پرلیت بین دانه‌ای بود. درحالی‌که، در سرعت جوشکاری پایین و زمان توقف بین پاسی کم، ساختار بیشتر از فریت بلوکی و پرلیت درشت تشکیل شد که هر دو نوع ساختار، منجر به استحکام و ازدیاد طول مناسب شدند و خواص مکانیکی نمونه‌ها بهبود یافت. اما در شرایط دیگر، که احتمال وجود فازهای ترد در منطقه متأثر از حرارت زیادتر بود، استحکام و درصد ازدیاد طول کاهش یافتند.