تاثیر رنگ در طراحی داخلی بیمارستان - مرضیه عاطفی پور; محمد مسعود; فروغ مهیار; منصور پاگیری قلعه نویی (مطالعات در دنیای رنگ)
خواص و تاثیرات رنگ‌ها بر بیماران و مراجعین مراکز درمانی حائز اهمیت است و عدم به کارگیری درست این تاثیرات در یک مرکز درمانی، در معماری امروز، یعنی کوتاهی در روند بهبودی بیمار، که می‌تواند خطایی غیر‌قابل اغماض باشد. انگیزه اصلی مطالعات مروری حاضر، ضرورت به کارگیری مناسب رنگ و نور در محیط‌های درمانی به عنوان عامل موثر در تسریع روند بهبودی بیماران می‌باشد. در این مطالعه با مروری بر اصول و قوانین پیشنهادی در طراحی رنگ محیط‌های بیمارستانی، چینش‌های رنگی مختلف برای بخش‌های مختلف یک مرکز درمانی مورد بررسی قرار ‌می‌گیرد تا با طراحی صحیح و کاربرد مناسب رنگ‌ها و نورپردازی‌های محیطی در یک بیمارستان، گامی در جهت تسریع بهبود و ایجاد آرامش بیماران برداشته شود. سرمایه‌گذاری نسبتا اندکی در زمینه طراحی خوب و با فکر نور و رنگ ‌می‌تواند در طول سالیان متمادی، مزایای بسیاری را برای بیماران، کارکنان و بازدیدکنندگان به ارمغان آورد. چینش‌های مناسب رنگی به لحاظ زیبایی شناسی، نیز قادر است شرایط جذاب و خوشایندی برای بیماران، ملاقات‌کنندگان و کارکنان فراهم سازد. از آنجایی که شناخت روانشناسی رنگ‌ها امروزه از ضروریات حرفه‌ای طراحان بیمارستان به شمار می‌‌آید، هدف این مقاله مروری بر روانشناسی رنگ‌ها است.