ARK - Решение за постоянен идентификатор за онлайн изданието на списание “Българска неврология” - Cyril Kamburov (Българска неврология)
ARK (Archival Resource Key) постоянните идентификатори са вид Uniform Resource Locator (URL), предназначен да осигури дългосрочен достъп до цифрови обекти. Статията изследва структурата, функционалността и приложенията на ARK идентификаторите, подчертавайки тяхната роля в цифровото съхранение и управление на данни. Обсъждат се предимствата и предизвикателствата, свързани с ARK идентификаторите, предоставяйки преглед на тяхното значение. Показано е внедряването и практическото приложение на ARK за нуждите на онлайн изданието на списание “Българска неврология”.