SPRACHE UND POLITIK - Ali CAN (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Dil ve politika arasında ayrılmaz bir ilişki vardır. Demokrasilerde siyasal iktadara ulaşabilmek için komu oyunun desteğine ihtiyaç vardır. Dolasıyla politikacılar bu güce erişmek için dili her zaman etkin bir şekilde kullanmak zorundadırlar. Politik amaçlı dil kullanımı, kelimelerin farklı şekilde biçimlendirilmesiyle, kitlelerde yeni düşünceler oluşturma olayıdır. Bu çalışmamızda önce dilin politik alandaki işlevi, sonra dilin politik kanaat oluştumadaki rolü ve en sonunda farklı gazetelerden seçilmiş konuya ilişkin örnekler incelenmiştir.