РОЛЬ БІЗНЕС-КОМУНІКАЦІЙ У ЗМІЦНЕННІ КОНКУРЕНТНОЇ ПОЗИЦІЇ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ НА МІЖНАРОДНОМУ РИНКУ - Катерина Величко; Галина Тимохова (Економіка та суспільство)
В статі розглянуто особливості побудови ефективних бізнес-комунікацій та їх ролі у зміцненні конкурентних позицій суб’єктів господарювання на міжнародному ринку. Акцентовано увагу на впливі глобалізаційних процесів, культурних, соціально-економічних, технологічних, організаційних, психологічних і політико-правових факторів на ефективність міжнародного бізнес-комунікування. Охарактеризовано специфіку бізнес-комунікацій як важливого інструменту інтегрування суб’єктів господарювання на нові ринки. Деталізовано канали взаємодії та запропоновано концептуальний підхід до вибору оптимальних каналів комунікації з урахуванням особливостей цільових аудиторій. Сформульовано практичні рекомендації щодо адаптування бізнес-комунікацій до умов сучасного глобалізованого середовища, які спрямовані на ефективну взаємодію з різними аудиторіями та враховують динамічні змін у міжнародній економічній діяльності.