Elektronik Ticaretin Muhasebeleştirilmesi Ve Vergilendirilmesi Konusunda SMMM’lerin Görüşleri: Sivas İlinde Araştırma - Yüksel Aydın; Hilal Dundar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmada, elektronik ticaretin tüm yönleri ile incelenmiş, muhasebeleştirme ve vergilendirme konularına değinilmiştir. Sivas ilinde elektronik ticaret yapan firmalar hakkında bilgi toplanarak bunların muhasebe ve vergi konusunda yaşadıkları olumlu veya olumsuz durumlar değerlendirilmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemlerinden biri olan anket yöntemi kullanılmıştır. Sivas Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’na kayıtlı 329 üyeden aktif olarak mesleğini icra eden 232 üyenin 84 tanesine yapılmıştır. Muhasebesini tuttukları firmalardan elektronik ticaret yapan olup olmadığı sorulmuş ve alınan cevaba göre elektronik ticaret yapan firma bilgileri ile cevaplamaları istenmiştir. Uygulamamızın sonucu SPSS programı kullanılarak çalışmamızda yer almıştır. Sonuç olarak elektronik ticaretin işletme muhasebe düzenine yenilikler getirdiği ve yeni terimleri bünyesine kattığı, kaydetme düzeninden raporlama düzenine kadar birçok değişikliği beraberinde getirdiği gerçeği ile değişen bu düzenin kurallarının konması ve uygulamada birlikteliğin sağlanması açısından kanun koyuculara ve bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli işler düşmektedir.