Covid-19 Döneminde E-Ticaret Ve Dijital Reklam Yatırımları - Merve Gençyürek Erdoğan (Selçuk İletişim)
Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsü, 2020 yılı itibariyle dünya genelinde küresel bir sağlık mücadelesinin başlamasına neden oldu. Yaşanan süreçte ülkeler, hem ulusal hem de uluslararası boyutta çeşitli tedbirler alarak, vaka sayıları ile ölüm oranlarını azaltmaya ve pandemi sürecinin toplumsal etkilerini kontrol altında tutmaya çalıştılar. Sosyal mesafe kuralı, bireysel izolasyon ve karantina uygulamalarının öne çıktığı tedbirler, dünya genelinde toplumların sosyo-ekonomik değişimler yaşamalarına yol açtı. Covid-19 pandemisi ile artan online harcamalar, e-ticaret ve dijital reklam yatırımlarına da etki etti.