УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ІТ-ПІДПРИЄМСТВ - Оксана Болотна; Євген Лісений; Данило Тімченко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню управління маркетинговою діяльністю IT-підприємство у сучасних умовах. У статті аналізуються основні виклики, з якими стикаються IT-підприємства, включаючи швидкі технологічні зміни, зростаючу конкуренцію та змінні вподобання споживачів. Розглянуто використання цифрового маркетингу, соціальних медіа, аналітики великих даних, а також впровадження штучного інтелекту та машинного навчання для підвищення ефективності маркетингових кампаній. Особлива увага приділяється ролі СRM-систем у управлінні взаємодією з клієнтами та підвищенні їхньої лояльності. На основі аналізу наукових джерел і практичних прикладів обґрунтовується важливість інтеграції новітніх технологій у маркетингові стратегії IT-компаній для забезпечення їхньої конкурентоспроможності та стійкого розвитку.